5 ‘essentials’ over trainen en kennisdelen in groepen

5 ‘essentials’ over trainen en kennisdelen in groepen

Deze maand viert Psydos haar 5 jarig jubileum! Een mooie mijlpaal waarin we terugkijken met klanten, samenwerkingspartners, vrienden, familie en elkaar op wat wij in die 5 jaar hebben bijgeleerd als het gaat om werken met groepen. Want leren van je eigen ervaringen zorgt ervoor dat kennis en kunde tot leven komt.

Bij 3FM hebben ze de 5 essential tracks. 5 muzieknummers die voor een artiest heel belangrijk zijn. Bij Psydos hebben we ook 5 Essentials van de afgelopen 5 jaar. Inzichten en tips die we elke keer weer tegenkomen. In deze blog de 5 essentials over trainen en kennisdelen in groepen!

Enthousiasme

Nog steeds halen we ontzettend veel voldoening uit het enthousiasme waarmee mensen (beginnen met) trainen of workshops geven. Dat intrinsieke enthousiasme voor kennisdelen en leren in groepen blijkt elke keer weer een enorm belangrijke factor in het succes en de impact hiervan. En wij zijn heel blij dat we mensen met dit enthousiasme mogen ondersteunen in het HOE van werken met groepen!

Know how

Naast het enthousiasme verbazen we ons ook nog elke dag over hoeveel kennis er in organisaties en bij ondernemers zit over de meest uiteenlopende vakken. Professionals die gedreven zijn en passie hebben om hun vak uit te dragen zijn voor ons een ontzettend fijne groep om mee te werken. Dat bewijst maar weer wat wij vaak roepen: trainend en kennisdelend Nederland gaat zoveel verder dan de kennisinstituten en trainingsbureaus! In eigen huis zit heel veel know how!

Keep it simple

De keerzijde van die kennis in relatie tot het werken met groepen blijkt hem vaak te zitten in de hoeveelheid informatie die professionals willen overbrengen aan hun groep. Meer specifiek, vaak willen we teveel van de inhoud geven, waardoor we toch nog te vaak blijven hangen in lange presentaties en uitleg. Dus een van onze belangrijkste tips herhalen we nog eens graag: keep it simple!

Ken je doelgroep

Een ander onderwerp wat hier goed op aansluit is: verdiep je nu eens echt in je doelgroep voor jouw training of workshops. Zijn dat collega’s, klanten, particulieren, bedrijven enz. Wat weet je van ze of wat denk je te weten. Neem de tijd om ze echt te leren kennen en zoek ze vooral op. Zo wordt jouw workshop of training nog beter!

Feedback

Een slimme kennisdeler is iemand die zijn of haar eigen feedback organiseert. Pavlov zei al: ‘denk nooit dat je alles weet, maar heb het lef om te zeggen: ik weet niets’. Een mooie oproep om nieuwsgierig te blijven, te blijven leren en op zoek te blijven naar zelfreflectie. Feedback van anderen is daarbij essentieel!

Natuurlijk kunnen we dit lijstje met nog tal van andere punten aanvullen. En misschien komen we op ons 10 jarig jubileum wel met een boek! Maar voor nu willen we jullie laten delen in deze 5 punten die voor ons in de afgelopen 5 jaar terugkerend belangrijk bleken. We zijn benieuwd naar jouw eigen essentials! Bedankt aan iedereen die Psydos in wat voor vorm dan ook een warm hart toedraagt!


Ga jij zelf voor de groep staan? Bijvoorbeeld met een workshop, training of teamsessie? Zou jij ook eens wat extra hulp willen hebben bij het ontwerpen van je workshop? Psydos helpt je met coaching en training zodat jij goed voorbereid voor de groep kan staan. Kijk ook eens bij onze gratis Frisse Bliksessie om gewoon wat van gedachte te wisselen over je workshop!

Sluit Menu
Terug naar Psydos.nl