Zo geef je een Workshop!


Zo geef je een Workshop is onze instap workshop voor het effectief en succesvol kennisdelen in groepen. Daarom is deze workshop relevant voor iedereen die wel eens voor de groep staat in zijn/haar organisatie of dit gaat doen. Geldt dat ook voor jou?

OPEN INSCHRIJVING

Zo geef je een Workshop wordt deze zomer ook aangeboden als open inschrijving! Normaal gesproken bieden we het als incompany aan, maar deze keer dus voor iedereen die eens meer wil weten over het geven van een workshop of training.

Het eerstvolgende moment waarop de workshop wordt gegeven is 27 mei (dag 1) en  17 juni (dag 2). De workshop bestaat dus uit 2 dagen

Klik HIER voor meer informatie over de workshop en hoe je je kan aanmelden!

Incompany workshop

Voor wie?
Zo geef je een Workshop is bedoeld voor iedereen die wel eens kennis deelt met een groep in hun organisatie. Zowel beginnende workshopgevers en trainers als voor mensen met enige ervaring. Mensen met meer ervaringen in het werken met groepen ervaren Zo geef je een Workshop vaak als een nuttige opfrisser! Zo geef je een Workshop richt erop om jou met zelfvertrouwen, impact, kundigheid en plezier voor de groep te laten staan!

Incompany training Zo geef je een Workshop!
Deze training van 2 dagdelen is interactief opgezet. Theorie en oefening wisselen elkaar of en de training is vooral heel praktisch!
Wil je weten hoe je een goede workshop of training kunt geven? Hoe ontwerp je een workshop of training? Hoe kan je informatie effectiever overdragen? Hoe zorg je voor interactie? Wat zijn jouw persoonlijke kwaliteiten als kennisdeler? De volgende onderwerpen komen o.a. aan bod:

 • Jouw eigen stijl
 • Doelgericht ontwerpen
 • Werkvormen & leerstijlen
 • Groepsdynamiek & interactie
 • Lastige situaties in groepen
 • Oefenen & feedback

Coachtraject Zo geef je een Workshop!
De coaching is persoonlijke en interactief van opzet: je past dus ook in de coaching toe wat je leert. Je krijgt handvatten in de vorm van handige theorie en praktische trainingstools. In 3 tot 5 gesprekken gaan we aan de slag met:

 • Wie ben jij? Wat zijn je kwaliteiten die je als trainer meebrengt? Hoe benut je die?
 • Wie is je groep? Wat kenmerkt jouw (doel)groep? Wat is hun behoefte en hoe sluit jij daar bij aan?
 • Doelgericht ontwerpen Wat wil je bereiken met je training? Welke onderwerpen, doelen en subdoelen zijn relevant
 • Werkvormen & plannen Welke werkvormen passen bij jou, bij je groep en bij je doelen? Wat voor werkvormen zijn er eigenlijk? Hoe giet je je doelen en werkvormen in een praktisch en hanteerbaar draaiboek?
 • Oefenen Aan de slag! Hoe vertaal je al het bovenstaande naar actie? Wat voor finetuning kunnen we nog doen?
 • Evalueren Hoe is het gegaan? Wat heeft je voorbereiding je opgeleverd? Wat werkte wel/niet?


Resultaat
Zo geef je een Workshop:

 • Heb je meer inzicht in je persoonlijke kwaliteiten en stijl voor het geven van een training
 • Heb je meer inzicht jouw (doel)groep en hun leerbehoefte
 • Weet je in het algemeen meer over hoe je een goede training of workshop geeft
 • Heb je praktische tips en tools meegekregen voor het geven van een training die passen bij jou en bij je doelgroep
 • Weet je vanuit welke concrete doelen je traint en in welke werkvormen je dit doet
 • Heb je een duidelijk plan van actie in de vorm van draaiboek voor jouw training of workshop
 • Kan je met een goed gevoel, door goede voorbereiding jouw training of workshop geven
 • Heb je vooral veel ZIN in trainen en kennisdeling!
Dit zeggen onze klanten over Psydos
Afdeling ICTAR
Afdeling ICTARGemeente Almere
De twee trainingsdagen sluiten goed op elkaar aan. Het oefenen van je training bij de terugkomdag was een goede test om te zien of de training en de tijd die hiervoor nodig is in evenwicht zijn. Annika en Peter lieten iedereen in zijn/haar waarde en uitspreken. Samenwerking tussen beide gaat goed. Ze versterken elkaar.
Dunavie
DunavieErik Kegge
Beide trainers hebben verstand van zaken. Spelen goed in op de wensen van de groep. Zijn enthousiast en wat mij opviel was dat beiden heel snel alle namen van de deelnemers kenden. Dat geeft vertrouwen!

Ik zou Zin in Trainen aanraden want door de enthousiaste inzet van de trainers verlies je je gereserveerdheid om te gaan trainen!
Verbindende Woorden
Verbindende WoordenIlse Boekestijn
Het draaiboek met de tijdsindicatie vond ik erg fijn en het enthousiaste support dat ik op de goede weg was. En dat lastige mensen tijdens een training voor de mooiste feedback kunnen zorgen. Mooie andere harmonieuze benadering. Het traject is zeker aan te raden als je op zoek bent naar een stap voor stap begeleiding in meerdere sessies, waarbij je naar de training toewerkt.
de Alliantie
de AlliantieIte Smit
Leuk, spontaan, goede rolverdeling van de trainers. Leuke training. Niet volgestopt met info maar wel essentie overgebracht. Ik zou de training aanraden aan anderen.
Gemeente Zwolle
Gemeente ZwolleIneke Willighagen
De aspecten die Peter en Annika belicht hebben zijn alle relevant. Mooie variatie qua werkvormen en afwisseling kijken/luisteren en zelf in actie komen. Mooi ook dat het niet alleen een groepstraining was, maar ook ruimte om elkaar individueel feedback te geven en te ontvangen.
de Alliantie
de AlliantieLisette Alosery
Zeer positief! Wat mij het meest heeft gebracht is de structuur voor voorbereiding. Verder hebben Peter en Annika vertrouwen, zijn positief en hebben een goede verbinding met de deelnemers.