Maatwerktraject


Hoe krijg je je organisatie in beweging? Hoe verander je mee met je omgeving? Hoe zorg je ervoor dat personeel intrinsiek gemotiveerd is en hoe verander je je organisatie van binnenuit?

Voor wie?
Organisaties met een verander- of leerbehoefte. Bewustwording op individueel en op teamniveau is een eerste stap voor organisatieontwikkeling. Het efficient, effectief en vooral plezierig met elkaar samenwerken is het hoger doel. Want alleen dan houdt je als organisatie je bestaansrecht in een constant veranderende wereld. Wij werken met organisaties die net als ons geloven dat het grootste veranderpotentieel zit bij eigen personeel! Door goed naar de behoeften en ideeën van je mensen te luisteren, door waardering te geven voor hun vakmanschap en door duidelijkheid te geven in visie en kaders help je je organisatie verder.

Wat doet Psydos?
Psydos benadert organisatieontwikkeling altijd vanuit de menskant. Op basis van het Structura Model voor organisatieontwikkeling en verandering werken wij aan een optimaal maatwerktraject voor jouw organisatie. Beginnend bij goede beeldvorming, werken we via oordeelsvorming naar besluitvorming. Dat doen we niet alleen! Waar nodig schakelen we onze netwerkpartners in. Typerend aan onze werkwijze is dat wij eigen mensen verschillende rollen geven waar vanuit zij de ontwikkeling aanjagen. Want verandering opleggen daar geloven we niet in!

Een maatwerktraject van Psydos voor team- en organisatieontwikkeling kan er dus heel verschillend uitzien. Vaak combineren we elementen uit onze brede dienstverlening.  Denk daarbij aan escaperooms, teamcoaching, intervisie, talentassessment, kennissessies, innovatiesessies en meer. Bovendien werken we volgens onze werkwijze altijd volgens de stappen:

– Voorbereiding/Bewustwording
– Uitvoer/Ontwikkeling 
– Borging

Wil je met ons in gesprek over jullie verander- of ontwikkelbehoefte? Stuur ons dan een bericht!